.

Coaching

Hvad er Mentaltræning?

Mentaltræning er en anerkendt forskningsbaseret træningsform, der kommer fra sportens verden, hvor den har været udbredt længe. Her anvendes træningskonceptet til at opbygge atleterne mentalt, øge præstationsevnen og troen på eget talent. Det er den sidste knap, der kan skrues på, når både fysik og teknik er trænet til perfektion.

På samme måde anvendes Mentaltræning i dag i stigende grad af helt almindelige mennesker bl.a. for at afhjælpe stress, angst og depression, flyskræk, dvs. simpelthen få det bedre, men også i høj grad til at præstere bedre i livet og på jobbet. Vi lever desværre i dag i en verden, hvor det ikke længere kun er nødvendigt at kigge på vores fysiske sundhed, men hvor der i stærkt stigende grad er behov for at varetage og løfte vores mentale sundhed og trivsel.

Hvad kan en coach gøre for dig?

Kender du til at stå midt i vadestedet og have svært ved at finde vejen videre? Nogle kalder det livskriser, andre udvikling. Her er coaching det redskab du skal bruge!

Coaching

  • Styrker dit selvværd og selvtillid.
  • Få redskaber til at tackle en travl eller stresset hverdag.
  • Giver dig overblik
  • Mindske dit tankemylder og få styr på din ”indre papegøje”.
  • Finde motivationen! – til at gå på arbejde, dyrke sport, få flere venner, reducere vægten eller til at komme videre i dit liv.
  • Finde din egen styrke
  • Få redskaber til, hvordan du kan lave pauser, som giver overskud og rummelighed.
  • Stille dig op og præsentere med mod og overskud.

Stress coaching

Gennem stresscoaching opnår du blandt andet:

  • Øjeblikkelig støtte lige dér hvor du er i dag!
  • Erkendelse af egen situation
  • Kendskab til egne reaktionsmønstre
  • Værktøjer til selvmonitorering og øget bevidsthed
  • Strategier til at komme videre i dit tempo
  • Justering af uhensigtsmæssige tanker
  • Øget følelsesmæssig stabilitet
  • Mere håb og tro på fremtiden
  • Mere glæde og overskud i hverdagen
  • Er du hårdt ramt af stress, har jeg en forventning om at din læge er med på sidelinjen, da stress er en særdeles alvorlig tilstand.
  • Jeg kombinerer stresscoaching og mentaltræning, er det min erfaring at et forløb på 5-10 gange i langt de fleste tilfælde er fuldt tilstrækkeligt til at du er kommet ud på den anden side, og navigerer sundt i livet igen.

Et coachingforløb kan hjælpe dig til at lære dig selv bedre at kende, eller støtte dig i at finde nye sider af dig selv.

Hvordan bryder du loopet og går nye veje?

Hvis du er i dit kendte, men ikke gavnlige loop, er det min opgave at hjælper dig med at se loopet og se hvor du kan komme ud af det. Jeg fastholder dig mod målet du vil nå, derved får du pludselig øjnene op for nye og anderledes muligheder. Med andre ord; jeg har spørgsmålene. DU har svarene. Det er dig – kun dig der kan ændre tingene, jeg støtter dig blot i din vej mod ændring og fornyelse. Jeg har troen på at du kan! HAR DU?

Jeg er uddannet ICI coach, af Jørgen Svenstrup Empowermind, Anette Hvidtfelt fra Catalysator i 2013.

Stress coach og Mentaltræner hos Empowermind.

Se: www.empovermind.dk og www.Catalyzator.dk
Mangler du overblik ? Ønsker du forandring?

Hvad kan coaching støtte dig i?

  • At få dit ønskejob, få afklaret dine værdier vedr. job, hvad er vigtigt for lige netop dig.
  • Klarhed over egen karriereplan. Hvordan kommer du videre, hvilke mål er vigtige – og hvad vil du satse
  • Håndtering af et konkret mål eller problemstilling. Hvad kan ændres, hvornår skal det ændres og hvad vil det betyde
  • Du er arbejdsledig eller har mistet dit job. Så hvad gør du nu? Få hjælp til at afklare dine kompetencer. Vi konstruerer et ”livshjul” så du får overblik over hvad der betyder noget i dit liv – og en plan for at komme videre.
  • Få styr på din hverdag. Er du stresset eller er du udfordret i at planlægger din hverdag, har di svært ved at sove og uro i kroppen.
  • Tag magten fra angsten. Lær at håndterer angsten på en god måde. Lær at regulerer dine følelser.
  • Ramt af stress? Ved at kombinere coaching med mentaltræning vil du opleve at du bliver bedre til at slappe af og herigennem få nogle værktøjer til at håndterer det stressen gør ved dig.

Forudsætningen for et højt udbytte er især din vilje til at ville forandring, modet til at være ærlig og en god kemi med coachen. Nogle bruger coaching kontinuerligt og andre vælger at opsøge en coach når de har en konkret problemstilling, en dårlig vane de vil kvitte eller en vigtig beslutning de skal træffe.

Jeg ser frem til at møde dig og støtte dig i dine mål!

Jeg er medlem af brancheforeningen af Mentaltrænere www.bdmt.dk/index.php

Hvordan foregår mentaltræning?

Rent praktisk foregår mentaltræning liggende eller siddende, hvor man igennem 15 minutter lytter til en lydfil og bliver guidet til fysisk og mental afspænding – man føres i såkaldt Alfa eller Theta tilstand, tilstanden mellem søvn og bevidsthed. Her er den kritiske stemme slået fra og hjernen er dermed modtagelig for nye input. Lydfilen udarbejdes af Mentaltræneren. Den indeholder positive suggestioner og visualiseringer, som har til formål at skabe nye spor i hjernen. På den måde trænes nye, sundere, støttende og opbyggende tankemønstre hos klienten. Med mentaltræning kan der trænes lige præcis det, den enkelte har brug for – stressreduktion, mere overskud, større selvværd, bedre nattesøvn, øget præstation, eller hvad behovet måtte være.

Hvorfor skal vi mentaltræne?

Vi lever i en verden, hvor der er meget stor fokus på præstation og hvor informationsmængden ofte overstiger det vi kan tage ind. Mange kommer desværre til at betale prisen i form af forventningspres eller stress, hvor hjernen er hårdt belastet. Der er meget stort fokus på fysisk træning (igen ydre krav om hvordan vi skal se ud og hvad vi skal kunne), men det er næsten fuldstændig overset, hvad vi kan opnå ved at styrke vores mentale tilstand. Ved mentaltræning bliver du bevidst om dine tanker og får derfor mulighed for at styre dem, så de ikke styrer dig. En sidegevinst af mentaltræning er en øget ’pyt-grænse’, større indre ro og dermed langt større robusthed i forhold til at kunne navigere i en travl og kompleks hverdag.

Hvor udbredt er mentaltræning?

Mentaltræningsmetoden er udviklet af den svenske forsker og psykolog Lars-Eric Uhnestål, som allerede i 60´erne samarbejdede med det svenske olympiske team. I 80´erne fik han udbredt mentaltræning til skolerne, på ledergangene og i sundhedsvæsnet, hvorfor det er meget kendt og benyttet i Sverige.  I Skotland er der lavet en række forskningsprojekter, hvor praktiserende læger har “ordineret” Mentaltræning til depressionsramte af mild og moderat grad med meget lovende resultater. Jørgen Svenstrup, som i dag er den førende i Europa inden for området, har som mål at udbrede mentaltræning igennem uddannelse og forskning og er bl.a. manden bag bdmt.dk. Der er ingen tvivl om at mentaltræning vil vinde indpas da træningsformen er så let tilgængelig, resultaterne så enestående og behovet i vores samfund meget stort.