.

Kranio-Sakral terapi

Kranio-sakral terapi som behandlingsform

Kranio-Skral terapi er en meget effektiv og blid behandling som både voksne, børn og nyfødte kan modtage. Denne form for behandling kan alle have gavn af. Behandlingen udføres med lette tryk, træk og vrid på hoved og krop. Herved påvirkes knogler, cerebrospinalvæskens flow, hele centralnervesystemet, muskler og led positivt.

Behandlingen er meget virksom. Dette er fordi kroppen, når den er i det parasympatiske nervesystem, har lettere ved at give slip på spændinger/skader. De manuelle teknikker kan herved gå meget dybt, uden der er smerte forbundet derved. Denne måde at behandle på er meget skånsom for både krop og sjæl.

Behandlingen koncentreres omkring kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet, med det der kaldes knogleteknikker. Bindevævet og muskler løsnes også med samme blide teknikker. Generelt oplever folk en dyb, fredfyldt afspændthed samt øget energi og lettelse efter behandlingen.

Manipultationsteknik

Denne form for behandling er uden “knæk og bræk”. Er ryggen skæv, bruger jeg blide teknikker (max. 4 grams tryk) til at påvirke bestemte områder på ryggen. Ved denne påvirkning reagerer ryggen positivt og retter som oftest ind. Kunsten er ikke at rette ryggen – kunsten er at få den til at blive på plads. Dette kræver arbejde og vedholdenhed! Derfor er rådgivning vigtig, faktisk det allervigtigste, for at komme frem til gode resultater. Det er et samarbejde mellem klient og behandler der giver de gode resultater.

Hvad bruges Kranio-Sakral terapi til?

Kranio-Sakral terapi er en forholdsvis ny teknik, som bygger på bevægeligheden mellem kranieknoglerne.

Den er især anvendt ved:

‣ Nakke-, skulder, ryg- og lændeproblemer (eks. piskesmæld eller hold)
‣ Kæbe- og muskelspændinger/stivhed
‣ Trigeminus neuralgi
‣ Problemer i kæbeled
‣ Bækkenløsning
‣ Ischias smerter
‣ Stress
‣ Søvnproblemer
‣ Hovedpine
‣ Migræne
‣ Svimmelhed
‣ Hjernerystelse
‣ Indre uro/sitren
‣ Indlæringsproblemer

Kranio-Sakral terapi til gravide

Kranio-Sakral terapi anvendes også som en mild og venlig afspændende behandling til gravide. Den dybe afspænding fjerner stress og uro i kroppen og giver ro og tryghed til både mor og barn.

Plages du af plukveer eller bækkenløsning, så er Kranio-Sakral terapi noget for dig. Her bruger jeg en blanding af Kranio-Sakral terapiens afspændende teknikker og de blide korrigerende greb til korrektion af ryggen/hofte/korsben/symfyse.

Kranio-Sakral terapi til Nyfødte

TTil spædbørn er Kranio-Sakral terapien særligt god. Vi oplever jævnligt at babyer der er taget ved kejsersnit, kan udvikle uro, irritation, mavekramper, dårlig søvn, gråd og utilfredshed over deres første leveuger. Det kan skyldes at der ved forløsningen opstår et vred der efter nogle uger får sat sig som hold i nakken.

HUSK, det vigtigste er at baby kommer ud!

Har du født ved kejsersnit, eller haft en voldsom fødsel, så vær opmærksom på ovenstående symptomer. Jo før du får løst op for spændingen hos dit barn, jo hurtigere vil I få ro i Jeres familie og glædes over den lille ny.